Velkommen


Det første du ser, når du kommer hertil, er vores parkeringsplads og vores carporte. Går du forbi carportene til venstre, kommer du til indgangen i fælleshusets underetage, og fortsætter du opad den udvendige trappe, kommer du op foran fælleshuset og kan se mod syd. Til siderne afgrænser vores 2 rækker af huse fællesområdet, og mod syd går plænen over i lav, vild bevoksning. Bagved – på den anden side af vejen - ligger et stort område med nyplantet skov og mange stier.
trappe
vaerksted

Fællesspisningen


Vi spiser sammen mandag-fredag. Er man ikke hjemme kan man få gemt en portion mad eller melde fra – og er man syg eller trænger til at spise hjemme, så kan man hente en bakke med mad.
Du laver mad 2 gange om måneden (sammen med 2 andre), vasker op/gør rent 2 gange, og alle de andre dage kan du sætte dig til bordet kl. 18.05.
Vi spiser fortrinsvis økologisk, både vegetar-, kød- og fiskeretter.
Menuplanen lægger vi på skift 4 sammen og for 4 uger ad gangen. Indkøb til måltiderne er minimale, idet det meste er bestilt og leveret forhånd. Fælleshusets køkken er særdeles veludstyret, både med gode og gennemprøvede opskrifter og med en maskinpark, der er gearet til at lave mad til mange mennesker.
Vi fordeler arbejdet via et briksystem, hvor vi sætter brikker på hver 4. uge. For hver 4 uger får hver voksen 4 brikker, unge over 16 år 2 brikker, mens børn over 12 får 2 hjælperbrikker.
Når klokken er 18.25 må man gå fra bordet. Som regel leger børnene udenfor eller i legerummet, mens de voksne spiser færdig og får en kop kaffe.
sommer
Sandkasse

Arrangementer


I løbet af året laver vi mange forskellige arrangementer for børn og voksne. Fx fastelavnsfest, julehygge med juletræsudflugt, forårsnaturtur og Vidjekærs sommerfestival. Der er plads til både det organiserede og det improviserede.
Private haver
Sti
faelleshus
faelleshus

Fælleshuset


Vores fælleshus er for nylig blevet udvidet, så vi nu har en spisesal på ca. 100 m2 med lys, luft og plads til fællesspisningen – og mulighed for at åbne op ud til en stor terrasse. Udover spisesalen så rummer fælleshuset også vores fælles køkken og et legerum med dublo, bøger og klatrevæg.

Kælderen

I kælderen finder du vaskeriet. Tøjet kan tørres i tørretumbler eller hænges på snore i vores overdækkede tørrestativ. Betaling for vasken er indregnet i madpengene, og ved hjælp af vores vaskebriksystem hjælper vi hinanden med at få vasket tøjet. Her finder du også vores frysere, og her ligger vores kølerum til grøntsager, mel, ris, sukker og sodavand. Fortsætter du hen ad gangen, går du forbi vores viktualierum. For enden ad gangen ligger vores værksted med maskiner og grej. Her kan du male havemøblerne, reparere bilen, ordne den gamle slagbænk eller hvad du vil. Ved siden af værkstedet ligger ungdomsrummet, som de unge kan bruge som de vil til fx gæster og fester.
Kipgryde
Spisesal
Kartoffelskrælning

Udearealerne

Mellem husene ligger vores store fællesområde, hvor der er masser af plads til leg. Her har vi gynger, sandkasse, legehus, klatretræer og trampolin som alt sammen bliver brugt flittigt af de mange børn i alle aldre. Vi har også en fodboldbane, hvor mange af børnene bruger rigtig meget tid, og en multibane med fliser, hvor man også kan spille bold, cykle og skate.
For enden af husene ud mod skoven har vi også vores køkkenhave, hvor der dyrkes grøntsager som supplement til fællesspisningen. Her er også bærbuske og et stort drivhus.
Bag fællesområderne ligger vores shelter og "Vidjekæret", som er en rigtig lille sø. Vi bor højt og fint og stille, selvom vejen til Virring går forbi og der kun er 2 km til motorvejen, 5 km til Skanderborg og 20 km til Århus.
Vi har to årlige udearbejdsdage, hvor vi hjælpes ad med at holde udeområderne.
Fastelavn

Husene

Vi er i øjeblikket 34 voksne, 8 unge og 19 børn og spænder aldersmæssigt fra 1 år til 77 år. Vi har i alt 20 træhuse, der er malet i forskellige blå nuancer. Husene er godt udnyttet og spændende indrettet (se tegningerne), og de er dejlige at bo i med de naturlige byggematerialer, trægulvene og lyset, der falder ind i mange spændende vinkler.
Fra stuerne er der udgang til de private terrasser og haver bag husene. Køkken/alrummene, der vender ud mod fællesarealet, er fuldt udstyrede køkkener og har alle en nyere tilbygning.