Velkommen.


Det første du ser, når du kommer hertil, er vores parkeringsplads og vores carporte. Går du forbi carportene til venstre, kommer du til indgangen i fælleshusets underetage, og fortsætter du opad den udvendige trappe, kommer du op foran fælleshuset og kan se mod syd. Til siderne afgrænser vore 2 rækker af huse fællesområdet, og mod syd går plænen over i lav bevoksning. Bagved ligger køkkenhaven og naboernes marker.
trappe
vaerksted

Fællesspisningen


Du laver mad 2 gange om måneden (sammen med 2 andre), vasker op 2 gange, og alle de andre dage kan du sætte dig til et veldækket bord kl. 18.05.
Vi spiser fortrinsvis økologisk, både kød-, vegetar- og fiskeretter.
Menuplanen lægger vi på skift 4 sammen og for 4 uger ad gangen. Indkøb til måltiderne er minimale, idet det meste er bestilt og leveret forhånd. Fælleshusets køkken er et kapitel for sig. Det er særdeles veludstyret, både med gode og gennemprøvede opskrifter (vi har trods alt lavet mad 5 gange ugentligt - lige bortset fra i skolernes ferie - siden 1987) og med en maskinpark, der er gearet til at lave mad til 80 personer.
Et måltid mad koster 25 kr. for en voksen. Børn under 3 spiser gratis, og børn mellem 3 og 12 betaler halv pris.
Vi fordeler arbejdet via et briksystem. For hver 4 uger får hver voksen 4 brikker, unge over 16 år 2 brikker, mens børn over 12 indgår i husholdningen med 2 hjælperbrikker – som ekstrahjælp.
Når kl. er 18.25 lyder klokken og de mest utålmodige (som regel de mindre børn) må gå fra bordet. Vi har optaget børnetimen på bånd, så den kan ses nu.
For de øvrige er det nu tid til en kop kaffe og lidt snak.
sommer
Sandkasse

Arrangementer.


I løbet af året laver vi mange forskellige arrangementer til glæde for børn og voksne. Vi nævner i flæng: fastelavnsfest, julehygge med juletræsudflugt, Skt. Hans, sommerudflugt, rollespilsdag, 20’er fest, portvinssmagning og lysbilledaften.
Der er plads til både det organiserede og det improviserede.
Private haver
Sti
faelleshus
faelleshus

Fælleshuset. Overetagen.


Går du ind i fælleshuset igennem glashuset, kommer du ind til vores fælleskøkken, TV rum samt fællesspisestuen - det dejligste rum i det 360m2 store fælleshus. Her er lys, luft og plads til fællesspisningen, som vi nyder godt af mandag til fredag.

Kælderen

På etagen nedenunder finder du vaskeriet, hvor vores 2 Miele maskiner arbejder hårdt, men stabilt. Tøjet kan tørres i tørretumbler eller hænges på snore i vores overdækkede tørrestativ. Betaling for vasken er indregnet i madpengene, og ved hjælp af vores vaskebriksystem hjælper vi hinanden med at få vasket tøjet. Her står vores frysere, og her ligger vores kølerum til grøntsager, mel, ris, sukker og sodavand. Fortsætter du hen ad gangen, går du forbi vores viktualierum. For enden ad gangen ligger vores værksted med alskens maskiner og grej. Her kan du male havemøblerne, reparere bilen i motor og karosseri, ordne den gamle slagbænk, lave trælegetøj eller hva’ du nu vil. Ungdommen har også deres hule hernede – "ungdomsrummet".
Kipgryde
Spisesal
Kartoffelskrælning

Udendørs fællesskab

Om sommeren og om vinteren, hvis der er sne vil ungerne hellere lege udenfor inden sengetid. De kælker ihærdigt på den lille kælkebakke nord for fælleshuset, eller leger på de store græsarealer, i legehusene, i udkigstårnet, på gyngen, i sandkassen, ved basketball nettet eller hvor de ellers lyster. Mens de leger kan du jo gå en lille aftentur op langs husene og måske blande dig i en spontan fodboldkamp med de større børn på boldbanen.
Ved siden af boldpladsen har vi også vores køkkenhaver, både børne – og voksenhaver. Her dyrkes grøntsager i vekslende bed, her lever vores rodegrise, der supplerer til fællesspisningen og til morskaben.
Mens børnene spiller og grisene løber om kap, kan du jo sætte dig på sladrebænken og nyde roen og udsigten mod syd henover "Vidjekæret", som er en rigtig lille sø. Vi bor højt og fint og stille, selvom der kun er 2 km til motorvejen, 5 km til Skanderborg og 20 km til Århus og selvom vejen til Virring går lige forbi.
Fastelavn

"Privaterne"

Vi er i øjeblikket 36 voksne, 13 unge og 19 børn og spænder aldersmæssigt fra 1 år til 80 år. Vi har i alt 20 huse – smukke træhuse – der er malet i forskellige blå nuancer. Husene er godt udnyttet og spændende indrettet (se tegningerne), og de er dejlige at bo i med de naturlige byggematerialer, trægulvene og lyset, der falder ind i mange spændende vinkler.
Fra stuerne er der udgang til de private terrasser og haver - selvom bofællesskab er dejligt, kan det være rart bare at være sig selv.
Køkken/alrummene, der alle vender ud mod fællesarealet, er fuldt udstyrede køkkener. Der er udgang gennem glashusene, hvor du kan tage sommeren lidt på forskud og måske dyrke ferskner eller vinduer.